[...] pozwala uzyskac białka , które w ok 40% sa hydrolizatem o niskim ciężarze czasteczkowym a reszta to niezmieniony produkt jaki zostal poddany hydrolizie- koncentrat lub izolat i taki produkt nazywany jest hydrolizatem ( dla mnie pomyłka). Nie ma czegos takiego jak 100 % czysty hydrolizat( proteifactory pracuje nad tym). -Czyli w tych 22g [...]
[...] troche wiecej laktozy jak i tłuszczu . Jednak na 100 g( w przypadku dobrego koncentratu) jest ich bardzo malo ok. 5 g , wiec na porcje tym bardziej. W przeciwienstwie do izolatu zawiera wiecej aktywnych subfrakcji unikalnych dla serwatki. Izolat zawiera ok 90% białka, minimalne ilosci laktozy i tluszczu. Taka wysoka koncentracje białka, oraz [...]
Proteinfactory (fabryka bialka) na swojej stronie nie ukrywa tego faktu, mimo, iz produkuja 3 rodzaje hydrolizatu ( z izolatu takze !). Jedynym procesem izolacji, ktory pozwala "oszczedzic" wazne dla serwatki frakcje bialkowe jest CFM( mikrofiltracja przeplywu krzyzowego). Jednak izolat powstajacy ta metoda jest strasznie drogi (np. [...]